С два гола на Хамит Алтинтоп в края на мача Турция се добра до равенство 2:2 срещу Норвегия.

Двубоят се игра на „Комерцбанк Арена” във Франкфурт, тъй като турците са наказани да не играят у дома, заради боя между играчи след края на мача срещу Швейцария през миналата година.

Гостите от Норвегия поведоха чрез Симон Брене в 31-вата минута. Малко преди почивката Мартин Андерсен направи резултата още по-изненадващ. Турците имаха 4 поредни успеха от началото на евроквалификациите, включително победа над Гърция като гост с 4:1 в събота.

През второто полувреме Турция започна да атакува много по-активно и резултатът не закъсня. В 72-рата минута Хамит Алтинтоп намали резултата на 1:2 с перфектно изпълнен фаул. В последната минута на двубоя отново Алтинтоп застана зад топката за изпълнение на пряк свободен удар и показа защо преди време бе обявен за най-добър изпълнител на статични изпълнения в света.

В друг мач от Група С днес европейският шампион Гърция се наложи като гост над Кипър с 1:0 с гол на Ангелос Басинас от дузпа в 66-тата минута.

По-рано през деня Унгария победи с 2:0 Молдова в Будапеща.

Турция продължава да заема първото място в групата с 13 точки, следвана от Гърция с 12. Трети и четвърти са Норвегия и Босна и Херцеговина с по 7 точки. След тях са Унгария с 6, Малта с 4 и Молдова с 2 точки.