Дейвид Бекъм си струва всеки цент от мултимилонния контракт по преминаването му в Лос Анжелис Галакси, сподели президентът на американския клуб Алекси Лалас.

31-годишният халф подписа договор за пет години за 250 млн. долара, плюс бонуси и рекламни приходи.

„Ако искаш да постигнеш нещо наистина велико, трябва да си платиш за това. Бекм си струва всяко похарчено евро,” бе категоричен Лалас.

„Това е сделка, от която печелят и двете страни. Откакто обявихме трансфера, сме продали хиляди сезонни билети, фланелки и други сувенири. Той дава много на отбора, без дори да е изиграл един мач за нас.”

Бившият американски национал иска да подчертае и футболните качества на Бекъм, неща с които той ще допринесе още за развитието на ЛА Галакси.

„Той ще помогне за революцията в Мейджър Лийг Сокър както в икономическо, така и във футболно отношение. Той бе капитан на Англия и звезда в Манчестър Юн и Реал М, два от най-големите клубове в света,” допълни Лалас.

„Той е един от най-добрите играчи в света, но ще трябва да се бори за своето място тук. Ако не се представя на ниво, той ще стой на пейката като всеки друг.”

Въпреки че Бекъм бе изхвърлен от състава на Реал М и треньорът обяви, че вече не разчита на него, Лалас е сигурен, че англичанинът няма да е в Америка за старта на сезона през април.

„Ще се радвам да го видя тук през април, но той ни каза, че за него е важно да завърши договора си с Реал. Ще го очакваме с отворени обятия през лятото,” завърши Лалас.