Албанското външно министерство остро осъди подпалването на  албанското знаме по време на дербито снощи между големите  съперници в сръбския футбол Партизан и Цървена звезда /1:0/, съобщи  албанската телевизия АВС news.  

В декларация на албанското външно министерство се посочва,  че снощи отново е била изразена "патологична омраза" на мач,  който не е имал никаква връзка с Албания или албанците. Албанското министерство призова сръбските власти да  открият отговорните лица, а сръбските политици ясно да се  дистанцират от подобни прояви, за да се избегнат тежки последици за бъдещето и стабилността на Балканите.

По-рано тази седмица на квалификационния мач за  европейското първенство по футбол през 2016 г. между Сърбия и  Албания над стадион "Партизан" в Белград прелетя дрон, на който  бе закачено знаме с картата на "Велика Албания".

Тази карта  обхваща територии на Албания, Косово, Западна Македония, Южна  Сърбия, Санджак и части на Черна гора и Гърция. На терена  започна меле, в което участваха както играчи от двата  отбора,така и запалянковци. В резултат мачът бе прекратен./БТА