Първият мач на английския национален отбор на Мондиал 2010 срещу САЩ е под сериозна терористична заплаха от групировка свързана с Ал Кайда. Очаква се организаторите да вземат драконовски мерки за сигурност, след като вчера в интернет пространството се появи бомбена заплаха от алжирска групировка. В съобщението се споменава, че атаките ще бъдат направени на 12 юни, когато е първият мач на „трите лъва”.

Именно тогава се очакват хиляди британци и американци да посетят град Рустенберг – на близо 50 км северно от Йоханесбург, където ще се играят част от мачовете от група C.

Очаква се терористичните атаки в Южна Африка да бъдат основният проблем за организаторите на Мондиала. Както е известно САЩ и Англия са основни мишени, заради водещата си роля в Борбата срещу терора.

От ръководството на ФИФА също потвърдиха информациите, но генералният секретар на централата Жером Валцке коментира, че заплахите няма да попречат на организирането на състезанието.Валцке съобщи, че заплахите са дошли от уебсайт на списание "Копнеещите за Рай", който се използва от Ал Кайда и други групировки за изпращане на заплахи. В самия материал се описва "колко хубаво" ще бъде, ако избухне бомба на стадиона в Рустенберг по време на мача между САЩ и Англия.