Отборът на Ал Хилал (Саудитска Арабия) спечели азиатската Шампионска лига след втора победа на финала над японския Урава Ред Даймънс, този път с 2:0. Първата среща на 9-и ноември край Персийския залив Ал Хилал също спечели, но с 1:0 и така триумфира като шампион на Азия с общ резултат 3:0.

След нулево първо полувреме гостите нанесоха своя удар в последния четвърт час, когато най-напред Салем Ал Даусари откри в 74-ата минута. 34-годишният бивш френски национал Бафетимби Гомис вкара за 2:0 в 90-ата минута и узакони превъзходството на Ал Хилал.

Щастливият треньор на победителите - румънецът Разван Луческу заяви след мача, че вярата в собствените сили е основната причина за крайната победа.

Победата за Ал хилал е историческа, защото идва за първи път от 2000-ата година, когато те вдигнаха трофея в предшественика на турнира Азиатско клубно първенство. През 2014-а и през 2017-а година те достигнаха два пъти до финала, но губеха драматично.

Домакините от Урава Ред Даймъндс започнаха с атаки, за да анулират преднината от само един гол на отбора от Саудитска Арабия, но така и не успяха да преодолеят защитата и вратаря Абдулах Ал Маюф.

Крайната победа дава място на Ал Хилал на Световното клубно първенство другия месец, което ще се проведе в Катар. Отборът на Разван Луческу ще открие кампанията срещу шампиона на Африка- Есперанс (Тунис) на 14-и декември.

"Първата среща ни даде много голяма увереност, че можем да спечелим. А как преживях последните 15 минути, просто не искам да ви описвам. Цял живот човек чака такива моменти! Фантастично е, но не по-малка емоция е на Световното клубно първенство, където ще бъдем в компанията на най-силните отбори в света, радва се Луческу./БТА