Саудитският Ал Ахли и Улсан Хюндай от Република Корея ще се срещнат във финала на Азиатската Шампионска лига по футбол.

Ал Ахли елиминира сънародниците си от Ал Итихад на полуфинал след победа с 2:0 във втората среща. Ал Ахли отстъпи в първия мач с 0:1, но сега от самото начало упражни сериозен натиск.

Мотаз Ал Муса откри резултата в 44-ата минута, а точка на спора сложи Виктор Симоеш 7 минути преди края на редовното време. Ал Муса пропусна два отлични възможности преди да вкара първия гол в мача, като пропусна от близко разстояние с глава в 32-ата и в 43-ата минута. В 83-ата минута бразилският нападател Виктор Симоеш получи пас от дълбочина, излезе сам срещу вратаря Мабрук Зайед и нямаше проблеми да вкара за 2:0.

Победата осигури първо участие на клуба от град Джеда на финал в Азиатската Шампионска лига от 26 години насам при петото им участие в този престижен турнир.

Доста по-лесно беше за корейците от Улсан Хюндай Моторс, които постигнаха две победи над Буньодкор (Узбекистан). На свой терен в Улсан те спечелиха с 3:1, а преди две седмици биха с 2:0 и в Ташкент. След мача треньорът на узбеките Мирджалол Касимов призна, че Улсан е много силен отбор и реален фаворит да спечели турнира, въпреки че играе в него за първи път.

От тази година финалът в турнира е в един мач, като един от финалистите се определя за домакин по жребий. Щастието се усмихна на дебютантите от Улсан, които ще приемат битката за трофея на 10-и ноември на 45-хилядния стадион, построен за Световното първенство през 2002-а година.