Ръководството на футбола в Оман реши да предприеме драстични мерки срещу местните футболни звезди. На тях им беше забранена всякаква ексцентричност.

Модерните прически, лъскавите дрехи и бляскавия лайфстайл, който европейските им колеги демонстрират ежедневно, на тях вече им е забранен.

На всичкото отгоре, играчите в Оман няма да имат право да се радват след гол по "непозволен начин". Какъв е този "непозволен начин", засега шефовете на футбола в страната не оповестяват.

Както при всяко подобно нетрадиционно правило и тук причината за налагането му е частен случай. "Виновният" футболист е Джума Саеед от Ал Нахда.

През уикенда той се е зарадвал по неприличен според шефовете начин и вече е наложено вето върху всички подобни прояви на местните играчи.

"Футболистите са модели за подражание и затова такова поведение от тях е неприемливо. Всички млади играчи се учат от тях и затова те трябва да имат безупречно поведение, дрескод и външен вид", сподели вицепрезидентът на местната футболна федерация Салех ал Фарси.