Дарио Цвитанич и Луис Суарес отбелязаха по 2 гола за победата на Аякс с 6:0 като гост срещу Де Граафшап в среща от 16 кръг на холандското футболно първенство. Успехът доближи „бяло-червените” на 3 точки от лидера АЗ (Алкмаар).

Още в 10-ата минута Цвитанич изведе столичани напред в резултата, разписвайки се с глава след изпълнение на корнер. Само 2 минути по-късно Миралем Сюлеймани се възползва от асистенция на Ейонг Ено и покачи резултата на 2:0.

Йост Фолмер от Де Граафшап получи червен картон в 35-ата минута за грубо нарушение срещу Цвитанич.

В 53-ата минута Суарес беше фаулиран в наказателното поле на домакините и сам превърна отсъдената дузпа в гол. Девет минути по-късно резервата Бруно Силва асистира на Луис Суарес, който покачи на 4:0.

До края Урби Емануелсон и Дарио Цвитанич се разписаха при разгрома с 6:0 в полза на Аякс.

В дербито на кръга ПСВ Айндховен победи трудно Фейенорд у дома с 1:0. Далечен удар на Ибрахим Афелай в 78-ата минута донесе трудната победа на шампионите. Това е осми гол за холандския национал в първенството.

В петък лидерът АЗ (Алкмаар) спечели с 2:0 у дома срещу Утрехт. Головете отбелязаха Ел Хамдауи и Деми де Зеув. Ел Хамдауи е лидер в класацията при голмайсторите с 15 попадения.