Спортният директор на Аякс Марк Овермарс вече планира бъдещето на холандския клуб без двете големи звезди Френки де Йонг и Матайс де Лихт, които се очаква да бъдат продадени през януари или най-късно през следвашото лято.

Овермарс заявява в интервю за клубната телевизия на Аякс, че вече се обмисля как да бъдат инвестирани парите, които ще бъдат получени от трансферите на Де Йонг и Де Лихт.

Овермарс призна, че клубът ще продаде двете си звезди през лятото.

„Финансите са много важни. Преди няколко години играчите оставаха в Аякс до 24, 25 или 26-годишна възраст, но това вече е история. Свърши, сега отборът е принуден да продава играчите, когато те още са 20-21-годишни. Никога не може да задържите по-талантливите футболисти за по-дълго време. Винаги ще бъдете принуден да започнете да продавате въпросните играчи и да изграждате отбора на ново“, коментира Овермарс.

Овермарс е категоричен, че Аякс трябва да запази лидерството си в холандския футбол и за тази цел трябва да подсили своя състав.

„Целта на Аякс е да бъде постоянно сред 16-те най-добри отбори в Европа.“

Овермарс предполага, че Аякс ще получи около 140 милиона евро от продажбата на Де Йонг и Де Лихт.

В същото време спортният директор на Аякс не изключи възможността отборът да си върне играчи от калибъра на Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд, които в момента играят в Тотнъм, но договорите им с клуба изтичат.