Даниел Агер със сигурност ще си тръгне от Ливърпул. Причината е проста. След привличането на Деян Ловрен шансовете на датчанина да попада в основния състав практически са равни на нула.

Брендън Роджърс ще залага на триото Сако, Ловрен и Шкъртел, а скандинавецът няма шанс да се конкурира с тази тройка.

Барселона имаше интерес към Агер, но той се изпари, тъй като каталунците се насочиха към Маркиньос от ПСЖ. Пуйол ще бъде заместен от Жереми Матийо, който се присъедини от Валенсия.

Дейли Мейл излезе с материал, в който се твърди, че Агер може да се завърне в родния Брьондби, където игра в продължение на 10 години. От тях 3 като професионалист.

Именно Брондби продаде Агер в Ливърпул през 2006 година за 6 милиона паунда, което беше рекорд за датския футбол.

През миналия шампионат Брьондби зае 4-ото място в класирането, което не се хареса на акционерите. В момента кипи усилен селекционен процес и в състава дойдоха имена като шведския национален нападател Йохан Елмандер, аржентинското крило Александър Шимановски,  младежкият национал на Норвегия Елбасан Рашани и защитникът на Норвегия Фредрик Берг.

Заплатата на Агер, който получава по 80 000 паунда на седмица е непосилна за датския клуб, но се очаква той да намали финансовите си претенции.