Агентът на играча на Челси Джон Оби Микел, Джон Шиту, обвини феновте на футбола в Нигерия, за оказания натиск върху футболиста, след като са го обвинили в антипатриотизъм.

Играчът на „сините” отказа да вземе участие в мача квалификация за Игрите в Пекин срещу Южна Африка и по този начин разгневи много от футболните запалянковци в Нигерия.

Мениджърът на състезателя обаче се опита да даде обяснение за отсъствието на Оби Микел, като сподели, че е имало договорка между играча, агента и националния селекционер Самсон Саисиа.

Микел е изключителен млад патриот и винаги има огромно желание да се връща в родината и да защитава националните цветове, но от Нигерия го поставят под голямо напрежение”, сподели представителят на звездата на Челси.

„Разговарях с треньора всеки ден, който реши, че заради липсата на достатъчно време и от чисто удобство, няма смисъл Микел да пътува. Клиентът ми си бе резервирал билет за Лагос и трябваше да пристигне в деня преди срещата. Селекционерът обаче каза, че няма смисъл това да се случи, след като няма да има време Джон да тренира с отбора”, разкри Шиту.

„Това обаче в никакъв случай не означава, че Микел не е бил готов да играе за страната си”, завърши представителят на играча на Челси.