Адвокатът на германския футболист Михаел Балак съобщи днес, че обмисля да подаде жалба в съда срещу Кевин-Принс Боатенг, който контузи германския национал и го лиши от участие в Мондиал 2010.

"Според мен ударът на Боатенг не е само инцидентен ритник, но и умишлена контузия, каза адвокат Михаел Бекер пред германската спортна агенция СИД. Ние трябва да оценим ситуацията от юридическа гледна точка".

В събота 33-годишният Михаел Балак бе контузен в глезена на десния крак от Боатенг на финала за купата на Англия между Челси и Портсмут /1:0/, а в понеделник бе съобщено, че германският полузащитник не може да участва в световното първенство. Диагнозата е частично скъсани връзки на глезена на десния крак, поради което Балак ще отсъства от терена най-малкото осем седмици.

Балак, който има 98 мача за германския национален отбор с отбелязани 42 гола, игра на световните първенства през 2002 и 2006 година.

В понеделник Кевин-Принс Боатенг заяви, че не е имал никакво лошо намерение при сблъсъка.

Боатенг, който израства и се изгражда като футболист в Берлин, в момента е обект на остри критики в Германия от страна на пресата и на запалянковците.

Боатенг ще играе за родината на своя баща - Гана, на Мондиал 2010. Гана е един от съперниците на Германия в група "Д" на световното първенство и това дава повод на мнозина в Германия да твърдят, че Боатенг е контузил умишлено Балак.