Опитният нидерландски футболен треньор Дик Адвокаат беше назначен днес за селекционер на националния отбор на Ирак. Задачата пред Адвокаат е да ги класира за Световното първенство в Катар през 2022-а година, след като тимът стигна до финалната фаза в квалификациите.

Негов помощник ще бъде бившият треньор на Ботев Пловдив Желко Петрович, който напуска Вилем II и отива като асистент на Адвокаат в азиатската страна. Петрович не само успя да спаси Вилем II от изпадане, но и беше избран за треньор на месеца в една от анкетите. Сега близките му отношения с опитния специалист са изиграли роля да бъде извикан в националния отбор на Ирак.

Ирак стигна до третия и последен квалификационен кръг в зона Азия, където попадна заедно с Иран, Република Корея, ОАЕ, Сирия и Ливан. В другата група В също са шест отбора. Първите два състава от всяка група отива директно на Мондиал 2022 в Катар, а заелите третите места играят бараж за още една позиция.

Все още обаче няма яснота къде тимът на Ирак ще играе домакинските си мачове, тъй като обстановката в страната не е особено спокойна. Същото е положението в Сирия, които обаче заявиха домакински стадион в Йордания. Още повече, че Ирак стартира мачовете срещу Република Корея на 2-и септември като гост, а пет дни по-късно трябва да приеме регионалния съперник Иран.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.