72-годишният старши треньор на Фейенорд Дик Адвокаат поднови договора си с клуба за още един сезон, съобщиха от пресслужбата на ротердамци.

Специалистът се колебаеше относно бъдещето си преди преустановяването на нидерландския вътрешен шампионат Ередивизи заради пандемията от COVID-19, но сега преподписа с клуба за още една кампания. Той замени на треньорското кормило Яп Стаам, който напусна през октомври след загуба от Аякс с 0:4, която остави тимът в долната половина на таблицата. Адвокаат обаче вдигна отбора на крака – така той оправда репутацията си на наставник, който успешно изважда тимове от кризи. Фейенорд има само едно поражение в 21 мача след пристигането на старши треньора.

„Разбира се, че е странно в тези времена, но в крайна сметка е също така и добре да подпиша контракта си с този прекрасен клуб. Със сигурност в последните няколко луди седмици забелязах колко съм страстен и колко искам да продължа да работя като треньор. Нещо наистина започна да се развива в тима след пристигането ми във Фейенорд, докато изведнъж спортът не бе блокиран заради пандемията. И аз, и клубът искаме да продължим съвместна работа, така че това е нашата цел – да продължим да градим, независимо от всички несигурности в момента“, сподели Адвокаат в свое изявление.

Фейенорд е трети в класирането на Ередивизи с актив от 50 точки от 25 срещи, на шест от лидерите Аякс и АЗ Алкмаар. Клубът заяви, че е щастлив от това, че Адвокаат ще отбележи своята 40-годишнина като наставник, докато е начело на ротердамци. Треньорската му кариера стартира в нидерландските аматьорски нива през 1981, като включва три периода начело на националния отбор, както и престои в отбори като Рейнджърс, Съндърланд и Зенит Санкт Петербург.