В едно от дербитата на шампионата на щата Рио де Жанейро Фламенго се наложи с 1:0 над Васко да Гама с гол на Адриано от дузпа в 46-ата минута.

Императора пропусна част от тренировките на отбора миналата седмица, но след като се разписа днес, свали фланелката си и показа надпис на бяла тениска „Господи, прости на лошите хора”.

Според запознати, посланието му било насочено срещу журналисти, които през седмицата в коментарна рубрика в интернет предричали пореден негов провал на терена.

Причина пък за подобен анализ беше съобщението на директора на клуба Маркош Браз, който оповестил нови проблеми с алкохола за Адриано и евентуалното му отстраняване от отбора.

Намиращият се в слаба форма отбор на Палмейрас сензационно се наложи с 4:3 над Сантос като гост в среща от 14-ия кръг на първенството на щата Сао Пауло.

Сантос започна устремно мача и водеше с 2:0 половин час след началото. Пара и 18-годишният Неймар се разписаха, но след това само в рамките на минута Роберт наниза две попадения за гостите и изравни.

В началото на второто полувреме след центриране на Пиер от фаул полузащитникът Диего Соуза с глава изведе "зелено-черните" напред.

Преотстъпеният от Манчестър Сити Робиньо се отличи с нещо важно в мача чак в 80-ата минута, когато негов пас намери Пауло Енрике и той изравни за 3:3. Роберт записа хеттрик срещу името си в 87-ата минута, когато донесе и победата на Палмейрас.

При контраатака за своите той не навлезе в наказателното поле, а с тупалка от 25 метра прати топката в мрежата на домакините.