Адриано няма намерение да се завръща в Европа. Това стана ясно, след като бившият нападател на Интер подписа за още шест месеца с родния си клуб Фламенго. Така Адриано е обвързан с тима до юни 2010 година.

Рома и Милан бяха сред отборите, заинтересовани от подписа на Адриано, като се смяташе, че той е готов да се върне в Европа през януари. Той разтрогна договора си с Интер през април, като възнамеряваше да се оттегли за половин година от футбола, за да си почине.

Само месец след като напусна Италия обаче, Императора се съгласи да подпише с Фламенго за шест месеца. В крайна сметка нападателят завърши сезона като голмайстор на бразилското първенство, а тимът му спечели първенството. В момента той дори е смятан за сигурен кандидат за място в националния отбор за Световното първенство през 2010 година.

Вицепрезидентът на Фламенго Марко Браз успя да свърши добра работа и да убеди Адриано да остане в клуба до лятото на 2010 година, благодарение на 40-процентно увеличение на заплатата, което ще бъде покрито от нов спонсор.