Играещият под наем от Интер в Сао Пауло Адриано отбеляза победния гол за тима си при успеха с 1:0 над парагвайския Спортиво Лукуено в мач от най-силния южноамерикански клубен турнир - Копа Либертадорес.

Лукуено бе на път да измъкне точка от „Морумби” със сериозна защитна тактика и губене на време, но Императора наказа гостите с попадение в четвъртата минута на продължението, дадено от съдията. Сао Пауло води в групата с осем точки от четири мача. С четири точки по-малко са Лукуено и Атлетико Насионал (Колумбия).

Мексиканският Америка победи Ривър Плейт с 4:3 в двубой от пета група, в който паднаха пет гола с глава в рамките на 12 минути. Ривър, който можеше да си осигури класирането за следващия етап при победа, поведе в резултата още в шестата минута чрез Родриго Арчуби. Истинска буря се разрази между 51-ата и 63-ата минути, когато двата отбора си размениха пет попадения, всичките отбелязани с глава.

Родриго Иниго и Енрике Ескеда вкараха два пъти в рамките на три минути за Америка, който поведе с 2:1. Диего Сервантес от домакините вкара автогол и гол и направи резултата 3:2 преди Себастиан Абреу да изравни за Ривър. Победата на мексиканците донесе парагвайския нападател Себастиян Кабаняс с изстрел в 69-ата минута. Америка и Ривър Плейт имат по девет точки и водят в класирането на групата, докато Универсидад Католика (Чили) и Сан Мартин (Перу) са с по шест.

Драма имаше и в Буенос Айрес, където шампионът на Аржентина Ланус поведе с 2:0 до 15-ата минута на Естудиантес след попадения на Хосе Санд и Диего Валери, но гостите стигнаха до пълен обрат, въпреки че останаха с човек по-малко. Леандро Десабато и Леандро Бенитес доведоха резултата до 2:2, Агустин Алайес бе изгонен с червен картон преди почивката, но Иван Морено вкара за 3:2 за гостите в 61-ата минута. Лаутаро Акоста от Ланус оформи крайното 3:3 в 78-ата минута. Естудиантес води във втора група с осем точки от пет мача, следван от Ланус със седем точки, Депортиво Куенка с шест и Данубио – с четири.

Бразилският Флуминензе се класира за осминафиналите на надпреварата след успех с 2:0 над парагвайския шампион Либертад в Рио де Жанейро. Флуминензе и ЛДУ Кито имат по 10 точки в осма група.