Легендата на Бразилия и Интер Адриано беше обзет от емоции, след като разбра, че бива приеман в Алеята на славата на стадион „Маракана”. Постиженията в играта на Императора ще бъдат отбелязани с неговите отпечатъци, които ще бъдат излети върху плоча, която ще бъде поставена пред емблематичния стадион.

Така той се присъединява към колегите си от Селесао – Роналдиньо, Ромарио, Зико и Гарична, за да може Адриано да получи тази чест. Той има 27 гола в 48 мача, а при съобщаването на новината той избухна в сълзи. Той публикува серия от емоционални снимки с реакцията му в Instagram, пишейки: „Когато разбрах новината, че моят крак ще е на Маракана. Благодаря за всичко”, написа Императора.

Въпреки че има усещането, че той никога не успя да реализира напълно своя потенциал в играта, Адриано е изключително популярен бивш футболист и неговият мощен удар с левия крак е добре помнен от феновете на играта.

„Изключително съм развълнуван. Това винаги е било моя мечта”, пък добави той пред репортери.

Поради пандемията от коронавирус церемонията в Рио де Жанейро ще бъде отложена, така че да може феновете да присъстват на официалното откриване. „Идеята е да се почете Адриано, когато обществеността може да гледа мачове присъствено”, каза Адриано Сантос, председател на комисията, която избира кои играчи да влизат в Алеята на славата.

В неговите „златни години” Адриано бе напълно неудържан от противниковите защитници, а през 2004-а и 2005-а завърши шести и седми за Златната топка. Златан Ибрахимович пък наскоро коментира, че Адриано е „чисто животно” в играта и е притежавал всички нужни качества.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.