Бившият бразилски национал Адриано вкара дългоочаквания си първи гол за Коринтианс при победата с 2:1 над Атлетико Минейро в среща от 36-ия кръг на бразилското първенство.

Попадението е първо за нападателя от осем месеца и помогна на Коринтианс да запази първото място в класирането. Коринтианс води с 2 точки пред втория Васко да Гама два кръга преди края на шампионата, съобщава БТА.

Адриано, който премина в Коринтианс през март, е изиграл едва четири мача за отбора заради контузии и лоша физическа форма. Бившият играч на Интер и Рома влезе като резерва и напомни за себе си с решителен гол в 89-а минута, с който донесе скъпоценната победа за Коринтианс.

Застрашеният от изпадане Атлетико водеше в резултата 10 минути преди края, но Лиедсон изравни, а след това Адриано осигури трите точки.

Васко да Гама остава на 2 точки от лидера след резонна победа с 2:0 над последния в класирането Авай в събота. Третият в класирането Флуминензе също запази, макар и малки шансове за титлата, след победа с 4:0 като гост над петия Фигейрензе. Капитанът Фред реализира хеттрик за успеха на Флуминензе.

В класирането начело е Коринтианс с 67 точки, следван от Васко да Гама 65, Флуминензе 62, Интернасионал 57, Фигейрензе 57, Фламенго 57, Сао Пауло 56 и други.

Първенство на Бразилия по футбол, срещи от 36-ия кръг:

Ботафого - Интернасионал - 1:2

Коринтианс - Атлетико Минейро - 2:1

Коритиба - Сантос - 1:0

Крузейро - Атлетико Паранензе - 1:1

Баиа - Пармейрас - 0:2

Фигейрензе - Флуминензе - 0:4

Гоянензе - Фламенго - 0:0

от събота:

Гремио - Сеара - 1:3

Сао Пауло - Америка - 3:1

Васко да Гама - Авай - 2:0