С гол на Адриано от дузпа Фламенго победи Коринтианс с 1:0 в първа осминафинална среща от турнира Копа Либертадорес.

Пред 72 000 зрители на стадион Маракана Фламенго успя да спечели, макар че игра с човек по-малко от 37-а минута, когато полузащитникът Майкъл получи червен картон.

В 64-а минута реферът отсъди дузпа за нарушение на Жуан срещу Моасир и Адриано реализира единствения гол, негов първи от месец насам.

Срещата между двата най-популярни бразилски отбора се игра при проливен дъжд, което максимално затрудни и двата отбора.

Ветераните от Коринтианс Роберто Карлос и Роналдо трудно се приспособиха към тежкия терен и не успяха да помогнат на своя отбор, който преследва първа Копа Либертадорес в 100-годишната си история.

Друг бразилски тим - Интернасионал, имаше трудна вечер при гостуването на аржентинския Банфийлд и загуби с 1:3.

Хамес Родригес изведе аржентинците в резултата с петия си гол в турнира в началото на второто полувреме, но гостите изравниха с гол на защитника Клебер.

Голмайсторът на Интернасионал в този мач обаче бе изгонен само седем минути след попадението и това се оказа решаващо за крайния изход на мача.

Роберто Батион изведе Банфийлд отново в резултата от спорно положение за засада, а 10 минути преди края уругваецът Себастиан Фернандес оформи крайното 3:1.

Трикратният носител на Копа Либертадорес Сао Пауло направи 0:0 при гостуването на перуанския Университарио и остави развръзката за реванша.