АДО Ден Хааг се класира за участие в турнира Лига Европа за първи път от 1987-а година след два драматични мача с Грьонинген. В първата среща у дома си тимът от Хага размаза гостите от Грьонинген с 5:1, но днес се получи същия резултат в полза на отбора от Грьонинген. При дузпите обаче съставът на Ден Хааг триумфира с 4:3.

Още в 10-ата минута съдията Бьорн Куйперс даде дузпа в полза а домакините от Грьонинген, но словенецът Тим Матавж улучи горната греда. В 24-ата минута той откри резултата с глава, след като засече центриране на Душан Тадич от дясното крило. В 37-ата минута Върджил ван Дейк не успя да изчисти топката, тя попадна в Лекс Имерс и от пет метра я прати в мрежата за 1:1.

Домакините стигнаха до дузпите, след като нанизаха четири гола през второто полувреме, два от тях на Върджил ван Дейк, както и още един от втора дузпа за Тим Матавж, оформил крайното 5:1 в 88-ата минута. Леандро Бакуна вкара за 3:1 11 минути след началото на второто полувреме, а при дузпата в 88-ата минута Мичел Пике от състава на гостите беше отстранен от игра заради спиране на топката с ръка.

Аякс и Твенте ще играят в Шампионската лига, а отборите на ПСВ Айндховен, АЗ Алкмаар и АДО Ден Хааг попадат в турнира Лига Европа.