Звездата на Манчестър Сити и националния отбор на Того Емануел Адебайор заяви, се чувства опустошен след атаката на анголските сепаратисти срещу автобуса на националния отбор на Того.

Адебайор заяви, че е озадачен и натъжен от това, че в Африка продължават се случват такива шокиращи събития. След атаката, отнела живота на трима от представителния тим, премиерът на Того Жилбер Хунгбо и президентът на страната Форе Насигбе настояха националният отбор да се прибере у дома. Тимът смяташе да остане на турнира и да играе в памет на загиналите, но според Адебайор връщането на футболистите в родината си е било най-доброто решение.

"Чувствам се опустошен след всичко, което се случи. Тъжен, разстроен, разочарован съм от това, което стана. Защо ние? Защо в 21-и век Африка е такава? Защо са всичките тези убийства? Защо? Защо? Защо? Толкова много въпроси? Това бе най-ужасният момент в живота ми. Не пожелавам на никого да мине през това! Загубих приятели в момент, в който трябваше да сме щастливи заедно. Правителството ни призова да се върнем у дома, тъй като гаранцията за сигурността ни не е задоволителна. Те са прави, все пак първата им мисия е да защитават своя народ. Знам, че искам да забравя! Но също така знам, че това няма да се случи", каза Адебайор.