Аарън Рамзи трябва да премине медицински прегледи в Кардиф днес преди да финализира завръщането си в родния клуб.

Капитанът на Уелс и бивш полузащитник на Арсенал отхвърли изгодна оферта от Саудитска Арабия, за да подпише с тима на Кардиф, който играе във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип.

Рамзи няма да остане в Ница, след като игра за тима от Лига 1 през миналия сезон. 32-годишният футболист не крие желанието си да бъде по-близо до семейството си в Кардиф.

"Този сезон беше успешен за мен, изиграх много мачове и се представих на ниво", каза той по време на лагера на националния отбор на Уелс миналия месец.

"Най-голямото предизвикателство е да съм далеч от семейството си. Това е ситуацията, в която се намирам. Бях далеч от семейството си, виждайки как децата растат. те ми липсват много. Трудно е за всеки да премине през нещо подобно. Каквото и да правим занапред, ще се съберем отново и ще бъдем заедно", добави той.

Рамзи стана най-младият играч на Кардиф през април 2007 година, когато беше на 16 години и 124 дни, и им помогна да достигнат до финала за ФА Къп през 2008-а. Той подписа с Арсенал същото лято и изигра над 360 мача за лондончани, като вдигна Купата на Англия три пъти.

Футболистът, който има 82 мача за Уелс, прекара кратък период под наем в Кардиф през 2011-а, присъедини се към Ювентус през 2019 година и прекара втората половина на сезон 2021/2022 в Рейнджърс, преди да се премести в Ница миналото лято.

Френският тим обяви на сайта си, че Рамзи трябва да се върне за началото на предсезонна подготовка следващата седмица, но уточни, че вече са проведени разговори между представителите на играча и Ница, за да се уреди завръщането му в уелската столица.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева