Бившият треньор на Милан и Торино Синиша Михайлович  може да се намери в изключително конфузна ситуация – да бъде уволнен още днес или, иначе казано, само 8 дни след официалното си назначение.

Сърбинът пое закъсалия португалски гранд миналия понеделник и парафира договор за 3 години. Тъй като реално се намираме в паузата между сезоните, той дори не е имал шанса да проведе тренировъчно занимание, камо ли да води тима в мач.

Спортинг се намира в състояние на жестока криз, след като огромен брой футболисти прекратиха договорите си. Причината за това бе физическата атака, която феновете на тима предприеха над играчите в средата на миналия месец. Тогава най-тежко пострада холандския нападател Бас Дост. Привържениците не бяха доволни от третото място на клуба в първенството, на 10 точки зад шампиона Порто.

Симеон Славчев се завърна в Спортинг Лисабон

Само дни след инцидента отборът загуби и финала за Купата на Португалия с 1:2 от скромния Авеш. По време на срещата гневните запалянковци стояха демонстративно с гръб към терена, а след втория гол за противника напуснаха трибуните.

Сега противоречивият президент Бруно де Карвальо е отстранен от управлението на клуба, където властта отиде в ръцете на привържениците. Според ежедневниците „Рекорд” и „АС” новият борд на директорите не желае  и присъствието на Михайлович.

Местните издания твърдят, че в договора на специалиста има клаузи, които позволяват прекратяването на споразумението без сърбинът да получи всички дължими заплати, тъй като реално още не са минали 15 дни от назначението и предсезонната подготовка не е стартирала.

Въпреки всичко Михайлович все пак ще трябва да получи 2 милиона евро неустойка заради факта, че ще бъде освободен далеч преди края на контракта.