72-годишният треньор-ветеран Дик Адвокаат поема поста в отбора на Фейенорд, като подписва договор до края на сезона. Адвокаат заменя подалия оставка Яп Стам, като по този начин потвърждава запазената си марка, че поема отбори в трудна ситуация, за да ги изправи на крака, твърдят холандските медии.

Фейенорд също обяви официално промяната на треньорския пост. Самият Адвокаат също заяви, че с интерес се връща на терена и обяви, че поради треньорската си ангажираност повече няма да влиза в ролята на телевизионен коментатор и анализатор на Шампионската лига.

Той има и три периода начело на националния отбор на Холандия, като последният продърлжи шест месеца и завърши през 2017-а година, когато Роналд Куман беше назначен.

През 2017/2018 година опитният специалист не успя да спаси другия ротердамски клуб- Спарта, от изпадане. Но след това беше повикан от Утрехт и им помогна да вземат място в турнира Лига Европа.

Помощници на Дик Адвокаат ще бъдат Кор Пот и Джон де Волф, а заедно със Стам си тръгват и хората от щаба му: Жан-Пол ван Гастел, Рой Макаай и Дени Ландзаат.

Фейенорд е на 12-о място в класирането с 14 точки, постигнати от 3 победи и 5 равенства в 11 мача.

''Спешната ситуация, в която се намираме, изисква спешни мерки. Няма по-добър вариант от треньор, който познава всички и всичко в холандския футбол. Благодарим на досегашните треньори, но се нуждаехме от шокова терапия, заяви спортният директор на клуба Сяк Трост.

Дик Адвокаат има сериозен опит не само в Холандия, но и в Европа, където е бил начело на Борусия (Мьонхенгладбах), Глазгоу Рейнджърс, Зенит (Санкт Петербург), Фенербахче.