Апелативният съд на Гърция осъди 58 човека, които са обвинени в участие в уговорени футболни мачове в периода 2008-2011 година, съобщава вестник "Катимерини".

Разследването по т.нар "Дело Корополис" се точеше няколко месеца, а от 84 обвиняеми, присъди получиха 58 човека. Прокуратурата успя да докаже и да представи категорични материали за твърдението, че 7 от първоначално включените в списъка за разследване 25 мача, са били договорени.

Бившият собственик на клуба Олимпиакос (Волос) Ахилеас Беос беше осъден на четири години лишаване от свобода с право на замяна парична глоба, която е в размер на 5 евро на ден за всеки от дните на присъдата. Наказанието му е наложено заради корупция и участие в незаконни залагания в два мача от първенството на Гърция- на 27-и февруари 2011-а година срещу Пансерайкос (Серес) и на 12-и март същата година срещу Астерас Триполис.

Най-голяма присъда получи собственикът на отбора на Илиопули (Атания) Йоргос Цакоянис- 10 години и 10 месеца затвор и глоба в размер на 50 хиляди евро заради нееднократни опити за домогване, натиск, получаване и даване на пари в четири мача, както и в участие и провеждане под собствено покровителство на нелегални хазартни игри, пране на пари и съхраняване на оръжие.

На 30 месеца затвор са осъдени футболистите Аврам Пападопулос (бивш национал), Костас Мендринос, Ангелос Трайлу, Михалис Николопулос. /БТА