Гол в добавеното време донесе равенството 2:2 за Бока Хуниорс в аржентинското Суперкласико срещу големия съперник Ривър Плейт. Полузащитникът Валтер Ервити се разписа след бърза контраатака, като преди нея на другия край на терена защитата nа Бока блокира удар на капитана на Ривър Плейт Давид Трезеге.

Френският нападател, който има аржентински корени, имаше за цел да отбележи своя първи гол в голямото дерби на Буенос Айрес, но така и не се получи.

Ривър Плейт шокира гостите от Бока Хуниорс с ранно откриване на резултата. Още във 2-ата минута Леонардо Понсио прати топката в мрежата с изпълнение на свободен удар, но сериозна вина за гола има и вратарят на Бока Хуниорс Агустин Орион, който подходи аматьорски към фалцовия удар. Понсио повтори изпълнението си от предишния мач за Ривър, когато също от 30 метра реализира в близкия ъгъл на вратаря.

Пъргавият уругвайски нападател Родриго Мора удвои преднината на Ривър в 70-ата минута след подаване на Карлос Санчес. Мора пое топката отдясно и с красиво изпълнение от малък ъгъл за втори път наказа вратаря Орион. Само пет минути по-късно Бока се върна в мача след точно изпълнена дузпа от Сантяго Силва.  Наказателният удар беше отсъден заради нарушение срещу резервата Леандро Гонсалес Пирес.

Ривър Плейт понесе два много сериозни удара през първото полувреме, когато заради контузии се наложи да излязат защитникът Рамиро Фунес Мори, както и халфът Мартин Агире. Оказа се после, че и двамата са със скъсани коленни връзки.

Началото на втората част пък се забави, след като съдията отказа да даде начален сигнал докато привържениците на Ривър Плейт не изведат от стадиона голямо надуваемо прасе, боядисано в цветовете на Бока Хуниорс, което дефилираше на почивката.

4 гола, много грешки и прасе в цветовете на Бока Хуниорс в аржентинското Суперкласико

източник: Reuters

В края на срещата Ервити наказа грешка на цялата защита на Ривър и на вратаря Марсело Бароверо, който излезе за пореден път неразчетено, а Ервити го изпревари.


Изобщо дербито не показа кой знае какво, а претъпканите трибуни видяха само проблясъци на добър футбол. Първото полувреме предложи едва общо 4 удара в двете врати, като три пъти ритнаха към Орион играчите на Ривър Плейт.

Двата отбора си кретат в средата на таблицата, като Бока заема 6-о място в класирането с 19 точки, а Ривър е на 9-о с 16. Начело е Нюелс Олд Бойс с 26, след като в същия този 12-и кръг победи Арсенал (Саранди) с 2:1. Двете попадения вкара Инасио Скоко, като особено атрактивно беше второто. Нюелс игра последните 30 минути с десет души заради червен картон на бившия национал Габриел Хайнце. На 2-о място е Велес Сарсфийлд, който събра 23 точки след победа с 1:0 над Расинг.