38-годишният ветеран-защитник Дани Алвеш беше извикан в националния отбор на Бразилия за Световните квалификации с Еквадор и Парагвай. Така бекът на Сао Пауло, направил име в Барселона, се връща в Селесао след малко повече от две години.

Селекционерът на тима Тите заяви, че "Дани Алвеш играе много добре в последно време и има страхотна история назад във времето с националния отбор. Физически и физиологически той е най-добрият. Лидер е в съблекалнята и ще направи отбора по-силен".

Тите също така извика и нападателят Габриел Барбоса от Фламенго за мачоветес Еквадор на 4-и юни и с Парагвай четири дни по-късно. За първи път обаче е повикан бранителят на Бенфика (Лисабон) Лукаш Верисимо.

Общо групата на Тите е от 24 футболисти най-вероятно ще бъде и този, който ще представя страната на турнира Копа Америка, планиран за 13 юни-10 юли в Колумбия и Аржентина. Първенството на Южна Африка също трябваше да се проведе миналата година, но беше пренасрочено заради пандемията от коронавирус.

Бразилия в момента е на върха в обединената квалификационна група от 10 отбора за Катар 2022 с 12 точки от 4 мача, пред Аржентина с 10, Еквадор с 9 и Парагвай с 6.