Арнолд Краусвайк е едно от постоянните лица в холандската Ередивизи през последните 15 години. От неделя обаче той е притежател на един рекорд, с който надали ще се хвали много.

В мача срещу АЗ Алкмаар играчът на Витес изпревари Джон Фелдман като полевият футболист с най-много минути без отбелязан гол в Ередивизи. Фелдман бе записал 25127 минути без реализирано попадение, но срещу АЗ Краусвайк подобри с един час "постижението" и вече е №1 в тази класация с 25188 минути без гол.

За постигането на този рекорд защитникът се нуждаеше от 302 мача, в които така и не успя да усети радостта от отбелязването на попадение. Той направи своя дебют с фланелката на Грьонинген на 27 август 2002, а съперникът отново бе АЗ.

"Чух, че съм подобрил рекорд. Трябваше да помисля за секунда, но когато момчетата започнаха да се смеят, се сетих за какво става въпрос", сподели защитникът след мача. "Доволен съм от минутите, които съм изиграл. Но бих предпочел да имам няколко гола. Когато започвах да играя футбол, исках да вкарвам. Защото е приятно. Не съм горд с този рекорд, но не е и голям проблем. Щом можем да се смеем с него, всичко е наред."

Любопитен факт е, че 32-годишният Краусвайк е носител на още един неприятен за самия него рекорд в холандския футбол. 

На 10 септември 2006 той реализира най-бързия автогол в Ередивизи, преодолявайки своя вратар в Грьонинген Бас Роорда след само 9 секунди.