Голмайсторът на Трабзонспор и на турската Суперлига Александър Сьорлот има 29 попадения във всички турнири от началото на сезона, от който все още има доста мачове, които да се изиграват, но все повече отбори проявяват интерес към него.

В момента той играе в турския клуб под наем от английския Кристъл Палас. Едва ли обаче 24-годишен нападател ще остане в южната ни съседка, дори ако клубът активира опцията за закупуването му. Всъщност около двадесет клуба вече се интересуват от норвежеца. Споменаваната сума за него е 15-18 милиона евро, а откупната му клауза е доста по-ниска.

Сайтът „footmercato“ го поставя редовно в топ 10 на нападателите заедно с Кристиано Роналдо, Чиро Имобиле, Джейми Варди, Лионел Меси и Ромелу Лукаку.

Кристъл Палас вече плати 12 милиона евро на датския Мидтиланд през 2018-а, за да го привлече, но в Англия той успя да се разпише само веднъж и даде една асистенция в турнира за ФА Къп.

Нападателят  е висок 195 см и тежи 95 кг, а това го прави много труден за спиране. Той беше наречен "Краля на севера" от своя сънародник и партньор в норвежката атака Ерлинг Халанд.