Наградният фонд, който ще бъде разпределен на турнира за Купата на конфедерациите по футбол, ще бъде 20 милиона щатски долара. Това обяви днес ФИФА при началото на съвещанието, посветено на състезанието в Бразилия, което ще се проведе през юни 2013-а година. Както е известно, всяка страна-домакин на Мондиал година по-рано прави генерална репетиция с това издание.

Жребият на разпределението на отборите в предварителните групи ще бъде теглен утре, но големите сили вече са разпределени. Домакините от Бразилия са в група А, а също там е и Италия, който е представител на Европа. В група В са Испания и Уругвай. Това разпределение е направено за да се избегне ранно отпадане на атрактивните отбори.

Останалите четири отбора, които трябва да намерят местата си, са Япония- шампион на Азия, Мексико- шампион на зона КОНКАКАФ, първенецът на Африка, който ще стане ясен през зимата на 2013-а, както и остров Таити, шампион на зона Океания.

Шампионът в този турнир ще получи 4,1 милиона долара от наградния фонд, заяви Блатер на днешния технически семинар. Тимът, който ще загуби на финала, получала 3,6 милиона долара. Премиите за 3-ото чясто са 3 милиона, а за 4-ото- 2,5 милиона. Всички останали отбори ще получат по 1,7 милиона долара.

Също така Благер обяви, че мачовете ще се играят в шест различни града на шест стадиона. Това са стадионите в столицата Бразилия, който носи името Мане Гаринча, в Рио де Жанейро на Маракана, както и Ещадио Минейрао в Бело Оризонте, Кастелао във Форталеза, Арена Пернамбуко в Ресифе и Фонте Нова в Салвадор де Баия.

Полуфиналните срещи ще се играят на стадионите в Рио де Жанейро и в Салвадор де Баия, а Маракана ще бъде домакин и на финала. Засега турнирът е планиран от 15-и до 30-и юни, но окончателната програма ще бъде обявена на 30-и май догодина.