Иконата на италианския футбол Фабио Канаваро вече е под угрозата да бъде уволнен като селекционер на китайския национален отбор футбол. Причината за това са двете поредни загуби, които допусна в първите си 2 срещи начело.

Кавалерът на „Златната топка” за 2006 година стартира много зле тазгодишното издание на международния турнир „Чайна Къп”. Под негово ръководство Китай допусна поражения с по 0:1 от Тайланд и Узбекистан.

„Китайската федерация все още не е взела ясно решение по отношение назначението на селекционер”, заяви самият Канаваро. „Както казах преди, да водиш национален тим може да се окаже огромно предизвикателство, а колкото по-сериозно е то, толкова повече страст изисква.”

„Ако Китай има нужда от мен, аз ще претегля нещата, но назначението на треньор не се случва за ден”, допълни италианецът, който паралелно е наставник и на клубния Гуанджоу Евъргранде. „Имаме нужда да поговорим за това, но ако не можем да намерим подходящ начин за продължаване на съвместната ни работа, то тогава ще продължа да водя само Гуанджоу.”