Станаха ясни имената на всички кандидати, които ще се борят за домакинство на мачове от Европейското първенство през 2020 г. От УЕФА обявиха 19 града.

Крайният срок за кандидатурите беше вчера. В борбата за разпределението на домакинствата е и София.

УЕФА ще определи 13 града на Стария континент, които ще приемат двубоите. Тя предлага два пакета за кандидатсване.

Единият е стандартен за три мача от групите плюс един от елиминационната фаза (осминафинал или четвъртфинал), а другият е за двата полуфинала и финала.

Ето и кои са 19-те града, които искат да приемат мачове от първия пакет: Азербайджан/Баку, Беларус/Минск, България/София, Дания/Копенхаген, Англия/Лондон, Македония/Скопие, Германия/Мюнхен, Унгария/Будапеща, Израел/Йерусалим, Италия/Рим, Холандия/Амстердам, Ирландия/Дъблин, Румъния/Букурещ, Русия/Санкт Петербург, Шотландия/Глазгоу, Испания/Билбао, Швеция/Стокхолм, Уелс/Кардиф.

Единствените две кандидатури, които искат да приемат втория пакет от мачове на УЕФА са: Англия/Лондон, Германия/Мюнхен.

Домакините на мачовете от Евро 2020 ще бъдат обявени на 19 септември по време на заседанието на изпълкома на УЕФА в Женева.

"Изключително съм щастлив от интереса към домакинството на мачовете от Европейското първенство. Всички само ще спечелят от този формат, така че пожелавам само най-доброто и късмет на кандидатиралите се", сподели президентът на УЕФА Мишел Платини.