17 души, включително съдии и служители във футболни клубове, получиха присъди до 4 години заради доказана вина в корупционния скандал в полския футбол. Така се очертава да завърши най-дългият процес в историята на полския футбол за изкореняване на корупцията.

Регионалният съд наложи на бивш президент на клуба Арка (Гдиня), идентифициран като Яцек М., четири години затвор ефективно, а на Ришард Ф., който е бил свръзка за нелегални операции - три години и половина. Прокуратурата доказа, че двамата са част от престъпна група, която е уреждала мачове на отбора на Арка (Гдиня) в периода 2003-2005 година.

Други трима футболни функционери получиха присъди от по две години всеки. Още четирима бивши служители на футболни клубове, деветима съдии, двама дежурни делегати и един футболист получиха доживотна забрана за работа в системата на футбола.

Процесът стартира през 2005-а година, след като на няколко места беше явно доказано, че мачове от полското първенство. Въпросните мачове в първите три дивизии, се уговарят за определени резултати, обикновено за печалба от залагания и по-рядко за постигане на спортни цели - промоция или оцеляване в групата.

Прокуроратурата в регион Вроцлав включи в списък със заподозрени над 200 души от системата на полския футбол, а след края на процеса обществеността смята, че наказанията не са застигнали всички виновници за състоянието на играта.