16-годишният талант на Черно море Христиан Фоти направи официален дебют за мъжкия тим на Омония срещу АЕК Ларнака, в мач от поредния кръг на кипърското първенство. Тимът на Фоти отстъпи с 0:2, а младокът престоя на терена до 60-ата минута и при резултат 0:1 бе заменен. Медиите в страната поставиха много висока оценка на младия краен бранител, който е продукт на школата на Черно море.

Християн Фоти е роден през 2001 година в България, с баща кипърец. Започва да тренира в академията на "моряците" през през 2010 година. Първият му треньор в Черно море е Страхил Байчев. След това тимът е поет от Мартин Христов, а футболистът стига до националния отбор на страната в неговата възраст. През лятото на 2017 година преминава в школата на Омония, след като родителите му отиват да живеят в Кипър. За една година записва 23 мача - 22 е Елитната група до 17 години за кипърския клуб и един за младежите. Има реализирани три гола.

Християн Фоти е поредният футболист от школата на Черно море, който едва на 16 години стига до мъжкия футбол. От неговия набор са Мартин Минчев, който прави впечатляващ за годините си сезон с екипа на Черно море в Първа професионална лига, както и вратарят Иван Дичевски, който също е в мъжкия тим на "моряците".