150 акредитирани журналисти от целия свят са чакали президента на Международната федерация по футбол /ФИФА/ Йозеф Блатер на днешната пресконференция, която бе анулирана. Това съобщи агенция Франс прес.

Пресконференцията бе предвидена първоначално за 12,00 часа по Гринуич след заседанието на Изпълнителния комитет на ФИФА, а след това бе отложена с един час по-късно - за 13,00 часа. По-късно ФИФА съобщи в комюнике, че пресконференцията е анулирана без никакво обяснение.

По-късно стана ясно защо е била отменена пресконференцията. След заседанието на Изпълкома управлението на генералния прокурор на Швейцария е разпитало Йозеф Блатер, а след това са възбудени дела по подозрение в престъпна небрежност и злоупотреба, припомня БТА.

Офисите на Блатер в централата на ФИФА са били претърсени, а от тях е иззета информация.

Само преди седмица швейцарската прокуратура започна разследване и срещу изпълнителния директор на ФИФА и дясна ръка на Блатер Жером Валке. Той бе обвинен в корупция, както и, че се е съгласил билети за Световното първенство в Бразилия да бъдат пуснати в продажба на изкуствено завишени цени. Веднага след това Валке бе пуснат в безсрочен отпуск.