Един от основните играчи на Тотнъм – левият краен бранител Беноа Асу-Екото не скри мечтата си да приключи своята кариера като футболист на „Уайт Харт Лейн“.

Камерунският национал не успя да помогне много на отбора си през този сезон, след като тежка травма в коляното го извади извън терените за четири месеца. Все пак Асу-Екото успя да изиграе 9 двубоя за „шпорите“, като мениджърът Андре Вилаш-Боаш внимателно го връща в първия си състав, като периодично пуска на поста му Кайл Ноутън и централният защитник Ян Вертонген.

29-годишният африканец има договор за още два сезона с Тотнъм, като изяви желание да остане в отбора и след тях. „Трябва да кажа, че до този момент съм видял доста играчи на Тотнъм, които целуват емблемата, а след това я зае**ват. Аз обаче оставам тук“, отсече Асу-Екото. „Що за наемник би останал в един отбор за 7 години? Една голяма част от мен е силно обвързана с клуба.“

„Бих бил много щастлив да приключа кариерата си тук, макар да знам, че това решение не го взимам аз. Имам пълното желание да изпълня договора си и, ако е възможно, да го удължа, за да мога да усетя какво е да играеш на новия стадион“, завърши той.