Жребият в турнира за Купата на Лигата в Англия размина големите фаворити в третия кръг. Най-интересният сблъсък в този етап от Карабао Къп, както се казва надпреварата през този сезон, ще бъде между елитните Ливърпул и Лестър Сити.

Жребият за английската Купа на Лигата с шокиращ начален час

Още три са директните сблъсъци между членове от Висшата лига. Единият ще бъде между Уест Бромич Албиън и Манчестър Сити, вторият противопоставя Борнемут и Брайтън, а освен тях феновете на английския футбол могат да се насладят на дуела Кристъл Палас – Хъдърсфийлд.

Останалите тимове от Премиършип ще се изправят срещу противници от по-долните дивизии. Тотнъм посреща победителя от сблъсъка Барнзли-Дарби Каунти, докато Манчестър Юнайтед ще мери сили с Бъртън Албиън. Шампионът Челси пък се изправя срещу Нотингам Форест, а Арсенал ще домакинства срещу Донкастър Роувърс.

Мачовете трябва да се изиграят в седмицата, която започва с 18 септември.

Началото на жребия бе дадено в 6,30 часа българско време, като за първи път процедурата се проведе в Пекин. Такова бе желанието на основния спонсор на турнира - производител на енергийна напитка, който подписа договор за 3 сезона. Идеята бе по този начин да се усилят още повече позициите на английския футбол в Азия. Припомняме, че жребият за първия кръг пък бе проведен в Тайланд, откъдето идва компанията-спонсор.

Ето и пълният жребий за третия кръг в Купата на Лигата:

Борнемут – Брайтън

Арсенал – Донкастър Роувърс

Астън Вила – Мидълзбро

Брентфорд – Норич Сити

Бристол Сити – Стоук Сити

Бърнли – Лийдс Юнайтед

Челси – Нотингам Форест

Кристъл Палас – Хъдърсфийлд

Евертън – Съндърланд

Лестър Сити – Ливърпул

Манчестър Юнайтед – Бъртън Албиън

Рединг – Суонси Сити

Тотнъм – Барнзли/Дарби Каунти

Уест Бромич – Манчестър Сити

Уест Хем – Болтън

Уулвърхемптън – Бристол Роувърс