Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че играта на националите в отбора му не е била на нивото, на което трябва да е.

По време на пресконференцията след победата над Портсмут с 1:0 специалистът заяви в типичния си стил, че лидерството в таблицата сега не е толкова важно, колкото това в края на сезона. Попадението на Лампард е 93-о за Челси, срещата бе 65-та поред без поражение у дома за „сините”.

„Не обичам да играем след седмица, в която играчите са били при националните си отбори. Футболистите идват тук и играят, при някои се получава, при други – не, напрягат се”, заяви португалският специалист.

„Обикновено подготвям отбора си за следващия мач още от първия ден от седмицата. А при тези ситуации, не мога да го направя. Сега трябваше просто да стоя и да чакам играчите да се завърнат”, продължи Моуриньо.

„Всеки голям клуб от Висшата лига играе, за да се окаже на първото място в класирането. Ние не сме изключение. Искам да сме първи в последния ден от сезона. Още е рано да се говори, дали водим или не, защото има отбори с по-малко срещи, които те могат да спечелят. Все пак съм доволен от настоящата ни позицията”, каза още наставникът на Челси.

„Портсмут е добре организиран отбор, с добри футболисти и разбира се прекрасен треньор. Те направиха мача труден за нас”, дипломатичен бе Моуриньо.

„Доста критики отнесе Франк Лампрад, но не и от мен. Имаше и много хора, които го подкрепяха, аз бях от тях. Той вкара и от началото на сезона е доста полезен и носи много важни точки за тима”, коментира попадението на Лампард португалецът.