Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че трябва да работи в атмосфера на сериозно напрежение, информира Daily Telegraph.

По думите на специалиста, основната причина за това са слуховете, че от лятото лондончани ще имат нов треньор и той ще е от конкурентен клуб – Манчестър Юнайтед, Ливърпул или Арсенал.

„Имам прекрасни отношения с играчите, треньорския щаб и феновете и ако работя в друг отбор, за такива отношения ще мога само да си мечтая. Не искам да напускам Челси, поне докато не изтечете договорът ми с клуба. Не е изключено обаче да бъда принуден да оставя „сините”, заяви португалецът.

Контрактът на Моуриньо е със срок до 2010 година.

Старши треньорът на Челси не споменава пряко името на собственика на клуба Роман Абрамович, но добави, че вместо да се занимава с планирането на отбора през следващата година, трябва да внимава колко и кои имена могат да заемат мястото му. Това според Жозе не помага за стабилността вътре в тима.

„Моят колега от Ливърпул Рафаел Бенитес вече смята как ще разпредели сумата за трансферите през лятото, а аз броя претендентите за поста ми. В крайна сметка стигнах до числото 13. Миналата седмица излезе и името на Марк Хюз”, заяви специалистът.

Отношенията между Моуриньо и Абрамович рязко се влошиха през януари, когато собственикът на Челси отказа да отдели исканата от португалеца сума за трансфери.