Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе категоричен, че въпреки днешната загуба с 1:3 от Евертън той е човекът, който може да изведе шампионите от кризата.

„Сините“ правят ужасяващ старт при защитата на титлата си, като срещу „карамелите“ допуснаха трета загуба в откриващите си 5 срещи. Стивън Нейсмит наниза хеттрик в мрежата на лондончани, които остават с едва 4 точки на 15-ото място във временното класиране.

Негативният резултат по никакъв начин не стресна Моуриньо, който след мача заяви, че не усеща никакво напрежение. „Аз съм човекът за тази работа. Аз съм човекът, който постигна толкова много успехи с Челси. Аз съм човекът“, каза Специалния.

„Не се чувствам под напрежение. Усещам, че резултатите са най-слабите в цялата ми кариера. Не виня играчите, не виня и себе си. Не приемам резултата срещу Евертън и съм отговорен за това, което прави отборът. Никак обаче не съм щастлив от настоящата ситуация.“

„Резултатите са лоши, прекалено лоши предвид качествата, с които разполагаме, твърде лоши спрямо това, което играчите ни заслужават. Лесно е на хората да критикуват мен или футболистите, но аз не съм съгласен.“

„Аз съм шампион, такива са и футболистите. Играта, която показват, не е толкова лоша, колкото говорят резултатите, ала във всеки мач всичко е срещу нас. Докато математически останем без шанс (да защитят титлата – б.р.), ние сме шампионите. Сега зависим от много неща, включително и от това да се подобрим. Когато обаче изоставаш с толкова много точки, вече зависиш и от другите“, добави Моу.