Евертън победи Челси с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на Висшата лига. Стивън Нейсмит реализира хеттрик за успеха на "карамелите" в 17-ата, 22-ата и 83-ата минута. За Челси точен беше Матич в 36-ата минута.

Още в 8-ата минута Баркли стреля неточно към вратата на Бегович. В 9-ата минута Бешич се контузи и напусна игра, а на негово място влезе Нейсмит.

Той се превърна в жокер за "карамелите", след като набързо вкара два гола. Първо в 17-ата минута не остави шансове на Бегович, а 5 минути по-късно с филигранен удар отново не остави шанс на стража на Челси.

В 36-ата минута на срещата с перфектен удар от около 30 метра Неманя Матич не остави никакъв шанс на Хауърд и намали резултата, с което върна надеждите на Челси.

Малко по-късно Челси пропусна добра възможност, след като Джон Тери пробва мерника си, но несполучливо.

През втората част домакините действаха по-организирано и в 58-ата минута Лукаку стреля добре, но Бегович се справи, отбивайки кълбото, Тери му върна топката, той я улови, но непряк свободен удар в полза на домакините не беше отсъден. Десет минути по-късно Лукаку отново стреля опасно, но отново Бегович беше на мястото си.

В 83-ата минута Евертън оформи хеттрика си, след като отново беше на точното място и направи резултата 3:1 като матира Бегович от малък ъгъл.

След успеха Евертън е на 3-о място с 8 точки, но временно с мач повече, а Челси продължава с трагичното си представяне и е на 15-ата позиция с едва 4 точки.