Мениджърът Жозе Моуриньо се присмя на Арсенал, като заяви, че се е нуждаел само от 20 минути, за да убеди Сеск Фабрегас да подпише с Челси, защото полузащитникът не искал да се върне в стария си клуб. Моуриньо привлече Фабрегас от Барселона за 27 милиона паунда по-рано през годината, въпреки възможността Сеск да се върне в Арсенал.

Според информациите обаче старши треньорът на Арсенал Арсен Венгер не е настоявал за завръщане на Фабрегас, защото е доволен от привличането на Месут Йозил, както и останалите си опции за позицията на испанецът.

Въпреки това Моуриньо, който често пуска хапливи забележки, не пропусна да подиграе съперника си, настоявайки че Сеск Фабрегас не е бил заинтересуван от завръщане в Арсенал. „Говорих с него 20 минути. Мисля, че той наистина искаше да дойде при нас“, заяви португалският специалист. „Както знаете Арсенал имаше опция да е намеси, но мисля, че той нямаше желание. Мисля, че той гледаше предимно в нашата посока, така че за мен беше лесна работа да го привлека“, добави Жозе Моуриньо.

Мениджърът на Челси подхвана и темата със звездата на Арсенал Джак Уилшър, който бе изловен от папараци с цигара в уста. “Милиона хора и в това число деца гледат това, което футболистите правят. Очевидно се съм специалист, но не мисля, че ако футболист изпуши една цигара с приятели през лятото, това ще повлияе на представянето му. Но, когато децата видят това, те си казват, че също могат да го правят“, коментира още Моуриньо.