Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разтегна сухожилие, докато пазеше на вратата на отбор, съставен от спортно-техническия екип на „сините”. Този тим направи равен 1:1 срещу единайсеторка от британски журналисти, отразяващи турнето на Челси в САЩ.

Веселият спаринг бе изгледан от трибуните лично от собственика на лондонския клуб Роман Абрамович, както и от повечето футболисти от първия отбор.

Руският милиардер бе в САЩ, за да разговаря с Моуриньо относно назначението на Аврам Грант за треньор в Челси. Мениджърът имаше възможност да наложи вето върху решението, но той даде своето одобрение и ще разчита на досегашния помощник на Хари Реднап в Портсмут.

„Аврам иска да помогне. Той не желае да създава проблеми. Моята отговорност остава същата. Аврам просто ще улесни живота ми. Той е добро момче. Радвам се, че вече е в нашите редици. Ако не бях доволен, щях да го покажа.”

Днес Челси ще изиграе последната си контрола на американска земя – срещу ЛА Галакси на Дейвид Бекъм. Капитанът на „сините” Джон Тери и Ариен Робен почти сигурно ще играят известно време, въпреки че се оплакваха от контузии.