Нападателят Оливие Жиру и полузащитникът Микел Артета са готови да играят срещу Манчестър Юнайтед, каза на пресконференцията преди мача мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Двамата са тренирали на пълни обороти в последните дни, но ситуацията с Тио Уолкът не е такава и той ще пропусне дербито в събота. Дани Уелбек също е под въпрос за мача, като вероятно в последния момент ще се реши неговото участие.

Уелбек, който премина в Арсенал именно от Юнайтед през това лято, бе похвален от Венгер. Френският специалист каза, че английският национал има страхотно бъдеще пред себе си, а играта му в последните месеци е доказала, че на него може да се разчита.

"Дани просто искаше да играе, никога не е поставял условия да бъде на върха на атаката", каза Венгер.

"Той е млад футболист и заслужава да играе. Сигурен съм, че Ван Гаал щеше да го хареса, ако имаше възможност да го опознае и да го тренира повече време. Аз отдавна уважавам Уелбек за това, което показва на терена, а в последно време все повече хора споделят това мнение", допълни мениджърът.

Сред останалите си футболисти Венгер отличи Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джак Уилшър, които според него са пример за другите млади играчи и растат с всеки изминал мач.

Макар и в последните 14 двубоя между Арсенал и Манчестър Юнайтед лондончани да имат само 1 успех, Венгер изрази увереност, че тимът му ще се възползва от домакинското си 
предимство и ще стигне до крайната победа в срещата./БТА