Бившият наставник на Ливърпул Жерар Улие смята, че успехите на "червените" в турнирите за двете купи в Англия не могат да озаптят „обсесията“ да бъде спечелена титлата във Висшата лига, но настоя, че Кени Далглиш се нуждае най-малко от още една година, за да върне окончателно клуба на пътя към трофеите.

Французинът, който води мърсисайдци от 1998 г. до 2004 г., заяви, че на „Анфийлд“ винаги има твърде високи очаквания, които спомагат за бързото разрушаване на мениджърските репутации. „Във футбола можеш много бързо да стигнеш от покрива в мазето. Един ден си герой, в следващия – пълна нула“, каза Улие. „Трябва да си внимателен. Ливърпул се нуждае от още една година, за да разгърне потенциала си. Те направиха доста промени, но имат да решават и немалко проблеми, така че им дайте време.“

„Помните, че в дадени моменти Дейвид Мойс и Арсен Венгер бяха остро критикувани, а погледнете къде се намират двамата сега. Това е като скоростно влакче в лунапарк“, добави специалистът, който за последно ръководи Стилиян Петров и Астън Вила.

„Те спечелиха Купата на Лигата, точно както направих аз начело на тима през 2001 г. Това е добър знак за бъдещето. Мисля, че Далглиш се движи в правилната посока, така че нека просто го оставим да работи“, завърши французинът.