Защитникът на Евертън Фил Ягиелка изрази своето съчувствие към бившия мениджър на клуба Дейвид Мойс, който в момента кара труден период начело на Манчестър Юнайтед.

В сряда „карамелите“ удариха шампиона на Англия с 1:0 на „Олд Трафорд“, с което докараха нова доза критики към шотландския специалист. От началото на сезона „червените дяволи“ играят без познатото постоянство, като в момента се намират на 9-о място и изостават с цели 12 точки от лидера Арсенал.

Ягиелка, който изкара дълги години на „Гудисън Парк“ заедно с Мойс, обаче смята, че не наставникът е виновен за слабото представяне.

„Имах доста време да мисля и изпитвам огромно уважение към Дейвид Мойс. Наистина ми е жал за него“, каза бранителят.

„Вижте трансферите им през лятото. Хората, които взимат решенията в Юнайтед, не си мръднаха и пръста, за да му помогнат. Напрежението върху него винаги ще е голямо. В Евертън то не бе толкова сериозно, но сега може да се увеличи в течение на сезона. В Юнайтед не може да ставаш по-добър постепенно, там трябва да дадеш пълна газ от началото. Сигурен съм, че и той е знаел това, когато е приемал работата“, допълни Ягиелка.