Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул избраха за място на своята лятната подготовка САЩ и умастие в International Champions Cup, където трите отбора вече имаха възможност да се срещнат.

Но каква разлика в отношението и изказа между тримата мениджъри! Това отчитат спортните специалисти и медиите. И по-точно между Моуриньо от една страна и Гуардиола и Клоп от друга.

Докато португалецът не спря да мрънка за отсъствието на своите футболисти, участвали на Мондиала, то каталунецът и германецът решиха да заложат на хвалби към своите млади футболисти.

Ето част от характерните им изказвания зад океана:

Моуриньо, Гуардиола и Клоп

източник: Gulliver/GettyImages

ГУАРДИОЛА: „Много съм доволен от турнето и от представянето на тези момчета. Дойдохме тук с много млади футболисти и само един професионалист от първия отбор. Беше ми много приятно през тези две седмици с тях. Искам да им благодаря.”

Моуриньо, Гуардиола и Клоп

източник: Gulliver/GettyImages

КЛОП: „Всички млади са в добра форма. Каква подготовка направиха! Много съм щастлив от тяхното представяне и техния прогрес.”

Моуриньо, Гуардиола и Клоп

източник: Gulliver/GettyImages

Тотално на другия полюс бе МОУРИНЬО: „Играхме мачовете с много от футболистите, които няма да бъдат в отбора на 9 август. Това не е моят отбор, не е даже и половината, даже не е на 30 процента. Как искате Алексис да бъде доволен от играчите, които има около себе си? Тук сме, за да оцелеем, а не за да гоним резултати”, контрастираше изказването на Специалния с тези на мениджърите на Сити и Ливърпул.