Заместникът на Димитър Бербатов в Тотнъм - Роман Павлюченко, вкара два гола за победата у дома над Уигън с 3:1 в първата среща от 1/32-финалите за Купата на Англия - етапът, в който в надпреварата се включват и отборите от Висшата лига.

Двубоят започна неприятно за шпорите, тъй като голмайсторът им през този сезон - Дарън Бент, получи контузия в средата на първата част и бе заменен принудително от Фрайзър Кембъл.

Кембъл обаче изработи дузпа за домакините в началото на второто полувреме, след като бе фаулиран от вратаря на Атлетик Ричард Кингстън. Павлюченко застана зад топката и с премерен изстрел в левия ъгъл на вратата даде преднина на своя тим.

В 75-ата минута друг играч, дошъл в Тотнъм през лятото - Лука Модрич, удвои резултата с удар от земята след настъпило разбъркване в наказателното поле на Уигън след изстрел на Джейми О'Хара.

Три минути преди края на срещата Антонио Валенсия проби отдясно и успя да намери Анри Камара в пеналта, като за сенегалецът не бе трудно да намали резултата. В добавеното време обаче Павлюченко отбеляза втория си гол в мача с далечен изстрел и фиксира крайното 3:1.

Тотнъм е първият отбор, класирал се за 1/16-финалите за Купата на Англия, а мениджърът Реднап ще се опита да защити трофея в най-стария футболен турнир, който спечели през миналия сезон начело на Портсмут.