Крилото на Манчестър Юнайтед Райън Гигс попадна в центъра на проблематични залози, след като получи наградата на ББС за Спортна личност на годината. Смята се, че новината за това, че именно той ще е носител на призна, е изтекла преди церемонията, и хора са се облагодетелствали от това.

„Сън” пише, че 20 минути преди обявяването на Гигс публично за Спортна личност на годината, е имало внезапен прилив на залози в негова полза. Изведнъж той се е превърнал във фаворит, пред първоначално смятания за сигурен победител Дженсън Бътън. „Никой не може да залага с такива суми и толкова уверено, без да има вътрешна информация. Не можем да приемем, че това се случва в последните 20 минути. Има подозрения в нередности,” твърди източник на „Сън”. Друг казва: „Нямаше никакви други допълнителни фактори, които да променят нещата в полза на Гигс.”

Естествено, две от големите букмейкърски къщи отрекоха веднага, че има изтичане на информация, но обявиха, че ще има разследване. „Нямаме реални притеснения, но ще огледаме внимателно детайлите,” каза говорител на една от компаниите.

От ББС от своя страна коментираха: „Само четирима души знаеха кой ще е победителят. Те останаха затворени в сигурна стая, до обявяването му. Всички твърдения, че има изтичане на информация не са достоверни.”

Никой не твърди, че Райън Гигс има нещо общо с проблема. За четвърта поредна година обаче, призът се печели от аутсайдера, а не от фаворита.